Een tijdje geleden plaatsen wij op Instagram een geweldig jaren ’40-truitje, zoals Scarlett Johansson draagt in de film Jojo Rabbit.  Jullie waren daar zo enthousiast over, dat we besloten hebben om er een heuse Knit Along van te maken. We gaan dat geweldige truitje samen maken!

Het patroon is een authentiek patroon uit de jaren ’40. Het ziet er ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee. Het truitje wordt in het rond gebreid, van onder naar boven. Wij breien hem in Cool Wool, maar een ander garen in dezelfde dikte is ook goed. (Boorden worden gedaan op 2,75 mm, lijf op 4 mm.) Je kan zelf de kleurtjes kiezen om er een eigen draai aan te geven.

We hebben 5 verschillende pakketten samengesteld, maar je kan de kleuren natuurlijk ook helemaal zelf bij elkaar zoeken.

 1. Pakket ‘ScarJo’
 2. Pakket ‘Winter’
 3. Pakket ‘Herfst’
 4. Pakket ‘X-mas Chique’
 5. Pakket ‘Colorful 40’s’

 

 

Hoe gaat de KAL in z’n werk?

 • Meld je aan via onze mail: info@iwoolly.nl of per DM op Instagram. Vermeld daarbij duidelijk je naam en e-mailadres.
 • Deelname is gratis. Je krijgt elke week een patroondeel van ons. Materialen zijn uiteraard bij ons verkrijgbaar. Je kunt zelf je favoriete kleuren kiezen.
 • Je breit lekker thuis aan het patroon. Of je komt gezellig langs op de Craft Night op donderdagavond (19:00-21:00), want we willen het resultaat natuurlijk graag zien!
 • We vinden het sowieso erg leuk om te zien wat je ervan maakt! Gebruik als je het resultaat post op Instagram de hashtag #40sKAL , dan kunnen we de berichten makkelijk terugvinden.
 • Donderdag 15 september gaan we van start. We mailen je dan de lijst met benodigdheden en het eerste deel van het patroon: het boord en het begin van het lijf.
 • Donderdag 29 september volgt deel 2: de rest van het lijf en de hals.
 • Donderdag 13 oktober krijg je de instructies voor de mouwen.
 • Donderdag 27 oktober hebben we een KAL-party met de film Jojo Rabbit. Zodat we het truitje nog eens kunnen bewonderen en kunnen concluderen dat onze eigen versies natuurlijk veel mooier worden dan die in die film!