Grote Visgraat

Omschrijving

Als er één garen is bij iWoolly waarvan iedereen blij wordt, dan is het wel zo’n gigantische streng Rasta. Je hebt twee handen nodig om ‘m vast te pakken en het is zo knuffelbaar, de kleuren zijn zo intens, mijn fantasie neemt een loopje met me als ik naar zo’n streng kijk. Niet voor niets dat er inmiddels een hele serie patronen in mijn ontwerpschriftje staan met deze wol…

Deze visgraat moest wel één van de eersten zijn om hier op de website te komen, iedereen die ‘m ziet wil ‘m hebben. Dus neem die ene streng en ga ervoor! Mocht je het artikel in ons Leidsche Rijn hebben gelezen, dit is de shawl die ik daar aan het maken was 😉

Eén of twee avonden en je hebt een prachtig luxueus cadeau, of een heerlijke shawl om in weg te duiken (en steeds langs je wang te wrijven…zooooo zacht….). Veel plezier met maken!

Materialen

 

Wat je nodig hebt om deze shawl te maken:

Breinaalden 15 mm

1 streng Malabrigo Rasta

In de foto’s bovenaan deze pagina is de kleur Diana gebruikt.

Patroon

 

Zet 20 steken op in de door jou uitgekozen kleur.

Rij 1: brei 1r, *1av afhalen, 1r, 1 omslag, haal afgehaalde steek over de gebreide steek èn de omslag*, het stuk tussen ** herhalen tot je 1 steek over hebt, 1r.

Rij 2: *2av samenbreien, steken NIET af laten glijden, 1av in 1e steek, dan allebei af laten glijden* herhalen tot einde.

Wanneer je ‘m lang genoeg vindt (gewoon uitproberen op de degene voor wie je ‘m maakt), dan afkanten. Maak de korte kanten steek voor steek aan elkaar vast met een restje. Eindjes wegwerken en klaar!

OF:

Je kan ‘m ook zo maken dat je ‘m niet over je hoofd hoeft te trekken, maar met twee mooie knopen vast kan maken. In dat geval maak je aan het ene uiteinde twee knoopsgaten en kies je twee mooie knopen voor aan het andere uiteinde. Dan wordt dit je laatste rij:

Zorg dat je laatste rij een “Rij 2” is:

3x*2av samenbreien, steken NIET af laten glijden, 1av in 1e steek, dan allebei af laten glijden*, 2av samenbreien, 2x**, 2av samenbreien, 3x**. Afkanten, eindjes wegwerken en klaar!

Malabrigo komt in strengen, dus je moet het zelf winden. Het makkelijkste is om een wolwinder te gebruiken, maar natuurlijk kun je het ook gewoon met de hand tot een bol draaien. Als je ‘m langer wilt bewaren op bol, zorg dan dat je ‘m niet al te strak hebt aangetrokken, dat komt de natuurlijke vezels niet ten goede.

Geen producten in je winkelmand.